Fipromax kullancs-bolha spot-on rácsepegtető oldat kutyáknak “S” /db

1.600Ft

A Fipromax Spot-On S-es (2-10kg) rácsepegtető oldat kutyáknak bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére szolgál. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

A Fipromax Spot-On S-es rácsepegtető oldat kutyáknak bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére szolgál. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére.

Fipromax spot-on S 100 mg/ml rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V.

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Fipromax spot-on S 100 mg/ml rácsepegtető oldat kutyáknak A.U.V. 0,67 ml tartalmaz:

Hatóanyag:

Fipronil                                                            67,00 mg

Segédanyagok:

Butil-hidroxianizol                                             0,134 mg
Butil-hídroxitoluol                                              0,067 mg
Etanol                                                                     0,067 ml

JAVALLAT(OK)

Bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Rhipicephalus spp., Dennacentor spp., lxodes spp.) okozta fertözés gyógykezelésére és megelőzésére. A készítmény alkalmas továbbá Trichodectes canis, HeterodoxUs spiniger (Európában nem honos), Linognathus setosus (tetvek), Cheyletiella spp. (ragadozó atkák) elleni védekezésre és bolha okozta allergiás borgyulladás (FAD) kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt az (Otodectes cynotis és a Sarcoptes scabiei varietas canis) rühatkák által okozott fertőzöttség leküzdésében. Hatékony a Lyme betegség vektora, az Ixodes ricinus ellen is.

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyákon.
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál. Nyulakon tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és elhullást is okozhat.
Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskáknál nem szabad használni a túladagolás veszélye miatt.

MELLÉKHATÁSOK

Ha a készítményt a kutya lenyalja, rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, amit leginkább a vivőanyag okoz. Rendkívül ritkán az applikáció helyén átmeneti bőrreakció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, depresszió), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő. A termék túladagolása kerülendő.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Kutya

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

A minimálisan ajánlott adag 6,7 mg fipronil l ttkg, azaz

Egy 0,67 ml-es (S) tubus 2- 10 kg közötti kistestű kutyának

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Tartsuk a tubust a hegyével felfelé, majd csavarjuk le a kupakot. A gerincvonal méntén, a lapockák között hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a tubus hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a tubus hasát többször. Nagyobb testű kutyánál a gerincvonalon több helyre applikáljuk a tubus tartalmát, hogy elkerüljük az oldat lecsurgását. Csak olyan helyre applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni.
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson. Fontos a pontos adagolás betartása.
Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás illetve hipoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye és nem fordul elő kullancs, a készítmény használata két-három havonta elég.
Sarcoptes scabiei var. canis okozta rühösség gyógykezelésére többszöri ismételt kezelés szükséges.
Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan

A készítményt olyan helyre kell applikálni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni, és gondoskodni kell róla, hogy az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után. Ne fürdessük/úsztassuk az állatot a kezelés utáni két napon belül. A heti egy alkalomnál gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel nem ismert, hogyan befolyásolja a készítmény hatékonyságát.

Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni. Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni megfelelő ekioparazitikummal.

Tömeg N/A
Kiszerelés

"S" 2-10kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fipromax kullancs-bolha spot-on rácsepegtető oldat kutyáknak “S” /db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
Fipromax kullancs-bolha spot-on rácsepegtető oldat kutyáknak “S” /db
Scroll to Top